Esővízgyűjtő rendszerek telepítése

Ha Ön a víz és csatornaszámláján spórolni szeretne, akkor a kútfúrás mellett egy másik lehetőség az esővízgyűjtés!

 

Esővízgyűjtő rendszerek

Milyen előnyei vannak az esővíz gyűjtésnek az Ön számára?

Az esővíz gyűjtő tartályokkal a háztartásban szükséges víz 50%-át elő tudjuk teremteni, így a víz és csatornaszámláját Ön 50%-kal csökkentheti.

A költség megtakarítás mellett ennek a módszernek az előnye a környezetvédelem, illetve az esővíz minden estben lágy víz, így nem kell számolnunk azzal sem, hogy a kemény víz miatt vízlágyítókat kell használnunk.

 

Mikor történhet az esővízgyűjtő rendszerek beépítése?

  • Legideálisabb helyzetben az esővízgyűjtő tartályok beépítésével és elvezetésére már a házunk tervezésénél gondolunk
  • Esővízgyűjtő tartályokat utólagosan is építtethetünk be, ebben az esetben azonban magasabb költségekkel kell számolnunk

 

Miben gyűjtjük az esővízet?

Az esővíz gyűjtésre 100% polietilénből készült esővízgyűjtő tartályokat használunk, melyek nagyon tartósak, és hosszú távú megoldást biztosítanak a házi vízellátásunk kiegészítésére.

 

Mekkora méretű tartályokat válasszunk?

A tartályok méretét családunk szükségleteinek megfelelően kell kitalálnunk. Tapasztalataink szerint 75 liter naponta egy személy vízszükséglete, beleértve a WC és mosógép használatot is. Érdemes figyelembe vennünk a havi átlagos csapadékmennyiséget is, és 21 napnyi tartalék esővízzel kell körülbelül rendelkeznünk. Ha egy nagyobb kertet locsolunk, akkor a kertünk vízigényét is érdemes beszámolnunk az igényeinkbe.

 

Hogyan gyűjtjük az esővizet?

Felszíni gyűjtés:

A felszíni esővízgyűjtés során felszíni tartályokba gyűjtjük az esővizet. Az esővízgyűjtő tartályok ma már designos kivitelben is kaphatók, így nem csak egy praktikus eszköz, hanem kertünk díszei is lehetnek. Felszíni esővízgyűjtéshez akár 3 m3es tartályokat is használhatunk, de ezeknek elég nagy a helyigénye.

Szikkasztás:

A szikkasztásos esővízgyűjtési technika azt jelenti, hogy az esővizet összegyűjtés után egy felszín alatti szikkasztó alagúton vagy blokkon keresztül elvezetjük és szikkasztjuk. Ebben az esetben az esővíz szikkasztó rendszer blokkjait vagy a szikkasztó alagutat a felszín alá helyezzük. Ha a telepítése megfelelő, akkor autóval is nyugodtan közlekedhetünk felette, nem okoz problémát a tartályoknak. Ennek előnye, hogy a felszínen semmi sem látszik a rendszerünkből.

 

Hogyan lesz az esővízből háztatásunkban is használható víz?

Az esővízgyűjtő rendszerekben az esővíz az összegyűjtése után egy finom szűréstechnikán megy át. Ez biztosítja, hogy egy tiszta és lágy vizet kapjunk, melyet nyugodtan használhatunk belső növénydekorációnk öntözéséhez, kertünk locsolásához, mosáshoz, takarításhoz, WC tartályok öblítéséhez.

 

Cégünk vállalja:

  • Felszín feletti és alatti tartályok telepítését
  • Szikkasztó alagutak telepítését
  • Szikkasztó blokk telepítését

 

Ha ÖN is szeretné csökkenteni vízszámláját, lépjen velünk kapcsolatba!


Árajánlatot kérek

 

Kövess minket a Facebookon is