Fakivágás, tuskókiemelés, fa gondozás

Ha olyan fa van a kertjében, melytől kora, korhadtsága miatt kénytelen megválni, esetleg veszélyezteti ingatlanját forduljon hozzánk bizalommal!

 

Fakivágás, tuskókiemelés, fa gondozás

Ha a viharban megsérültek a fái, így gallyazásra, esetlegesen biztonságos kivágásra szorulnak, ebben az esetben is rendelkezésére állunk!

Ha a kivágott fák gyökereit is szeretné földjéből gyorsan eltávolítani, a Kertduó Kft. ebben is segít Önnek!

Ha a kértjében lévő fáit szeretné szakszerűen lemetszetni, ifjítani, szintén várjuk az Ön hívását!

 

Fakivágási, veszélytelenítési szolgáltatásunk

 

Fakivágás esetében nagyon fontos, hogy a megfelelő módon távolítsuk el az elöregedett, vagy sérült ágakat, esetleg az egész fát. Ehhez minden esetben fontos, hogy megfelelő eszközparkkal és szakmai tudással, kertészeti ismeretekkel rendelkezzünk.

Ha van olyan fája, mely viharkár, vagy más miatt kivágásra szorul a következő technikákat tudjuk alkalmazni a fa teljes és veszélytelen kivágása érdekében:

Fakivágás irányított döntéssel

Az irányított döntés technikáját akkor alkalmazzuk, ha a fa biztonságos kivágására elegendő a hely. A fakivágás ebben az esetben úgy zajlik, hogy egy előre meghatározott és kimért helyre egy vágással döntjük ki az egész fát, majd döntés után szétdaraboljuk.

 

Fakivágás darabonkénti lebontással

Ha nincs elég hely az irányított döntéstechnika alkalmazásához, abban az esetben a biztonságos fakivágás érdekében a darabonkénti lebontást választjuk. Ez a kivágási módszer időigényesebb, hiszen itt a fát több darabban, akár áganként távolítjuk el.

Fakivágás, gallyazás kosaras autó alkalmazásával

Ebben az esetben egy kosaras autóval közelítjük meg a fát, vagy a levágandó ágakat. Nagyon hatékony módszer a viharkárban sérült ágak biztonságos eltávolítására.

Kötéltechnikával történő fakivágás

Ezt a technikát akkor alkalmazzuk, amikor nagyon kicsi hely áll rendelkezésre a fa biztonságos kivágásához, ágainak eltávolításához. A környező ingatlanok és tárgyak biztonsága érdekében ilyenkor nagy teherbírású kötelekkel darabonként engedjük le a fa ágait a talajra.

 

Munkánkra teljes körű felelősséget és garanciát vállalunk!

 

Fa gyökérzetének eltávolítása, tuskókiemelés, tuskómarás

 

Sok esetben a fák kivágása után ott éktelenkedik kertünkben a kivágott fa tuskója, gyökere. Mindig a gyökér kiszedése a legnehezebb feladat egy fa teljes eltávolításakor. Mi ezekben az esetekben is állunk rendelkezésére

Tuskókiemelés gépekkel

A fák tuskóinak eltávolításához megfelelő eszközparkkal rendelkezünk, így munkagépekkel könnyedén ki tudjuk emelni a fatuskókat. A gépi eltávolítást akkor javasoljuk, ha több tuskó kiemeléséről van szó, esetlegesen teljes tereprendezésről.

Kézi tuskókiemelés

Ha a helyhiány miatt gépek használata nem lehetséges, abban az esetben kézi tuskókiemelést is vállalunk.

Tuskómarás

Ezzel a technikával, gyorsan, könnyedén, precízen, költséghatékonyan távolítjuk el a földben maradt tuskót akár 30-40 centi mélységben, mely már elegendő a tereprendezéshez. A fa gyökérzete az idő múlásával elkorhad humusszá alakul. Ez az eljárás alkalmazható egy vagy akár több, munkagéppel nem megközelíthető tuskó esetében is.


Tuskómarás szolgáltatásunkról bővebben...

 

Faápolási, metszési munkákat is vállalunk

 

A fáink akkor tudnak szépen fejlődni és formás lombkoronát növeszteni, ha megfelelő időközönként megmetsszük, ápoljuk őket. A metszés, faápolás kertészeti szakértelmet igényel. A Kertduó Kft. a következő szolgáltatásokkal áll Ön ás fái rendelkezésére:

  • Metszés
  • Fák ifjítása
  • Csonkolás
  • Lombkorona alakítás
  • Sebkezelés

Ha a fentiek közül bármiben segítségére lehetünk,lépjen velünk a kapcsolatba most!


Árajánlatot kérek

 

Ágaprítás, ágdarálás

Ágaprítás, ágdarálás

 

Dekoratív és környezetbarát talajtakarást, mulcsozást szeretne?

A saját kertünkben megtalálható faágak, gallyak, nyesedékek leaprítva, környezet barát módon hasznosíthatóak a talaj dekoratív takarására!

Ne költsön vagyonokat talajtakarásra!

Nézze meg faaprítási szolgáltatásunkat!


Ágaprítás, ágdarálás szolgáltatásunkról bővebben...

Kövess minket a Facebookon is